Кекс с брашно от лимец и пшеница, смлени бадеми и конфитюр
Сладкиши
Необходими продукти:
150 г брашно София Мел от лимец и пшеница
50 г картофено нишесте
80 г смлени бадеми
10 г бакпулвер
1 бр. ванилия
2 бр. яйца
150 г захар мусковадо
150 мл течна сметана
70 г масло
100 г конфитюр от кайсии
Начин на приготвяне:
1. 1/2 час преди да се започне приготвянето на кекса, сметаната се изважда от хладилника.
2. Форма с диаметър 22 см се намазнява и набрашнява.
3. Фурната се включва на 180 С градуса.
4. В купа се пресяват брашното, нишестето, бакпулверът и ванилията.
5. В друга купа се разбиват яйцата със захарта. След това, последователно се добавят сметаната и предварително разтопеното масло, като се бърка непрекъснато. Накрая се добавя на няколко пъти брашнената смес.
6. 2/3 от получилото се тесто се изсипва в подготвената форма.
7. Отгоре се разпределя равномерно конфитюрът и след това се изсипва останалото тесто.
8. Пече се 40-45 минути, като се проверява с клечка за зъби, забодена в центъра на кекса и излязла суха.
9. Изважда се от фурната и след като изстине, се освобождава от формата и се поръсва леко с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
