Кекс с чай и конфитюр
Сладкиши
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Екстра
2 бр. яйца
300 г захар
20 г бакпулвер
2 с.л. конфитюр
2 с.л. олио
1 ч.л. чай
щипка сол
ванилия
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със солта до побеляване, след това се добавя захарта и продължава да се разбива.
2. Сипва се олиото, конфитюрът и чаят, запарен в 250 мл вода (трябва да е изстинал).
3. Накрая се добавя брашното, смесено с бакпулвера.
4. Всичко се разбърква добре. Изсипва се във форма с диаметър 25 см и се пече на 180С.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
