Кекс с чай и конфитюр


Сладкиши

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Екстра
2 бр. яйца
300 г захар
20 г бакпулвер
2 с.л. конфитюр
2 с.л. олио
1 ч.л. чай
щипка сол
ванилия

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват със солта до побеляване, след това се добавя захарта и продължава да се разбива.

2. Сипва се олиото, конфитюрът и чаят, запарен в 250 мл вода (трябва да е изстинал).

3. Накрая се добавя брашното, смесено с бакпулвера.

4. Всичко се разбърква добре. Изсипва се във форма с диаметър 25 см и се пече на 180С.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ваня Митова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.