Кекс с ябълки и шоколад


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

2 ч.ч брашно София мел Класик
5 ябълки
1 ч.л. сода
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
10 г бакпулвер
2 г ванилия
1 с.л. какао
1 пак. шоколадова глазура

Начин на приготвяне:

1. Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Към тях се прибрибавя содата, разбърква се, покриват се с фолио и се оставят настрани.

2. В купа се разбиват яйцата и захарта. Към тях се добавя олиото и пресятото брашно, бакпулвера и ванилията.

3. След като се разбъркат добре всички съставки се прибавят ябълките със содата и отново се разбърква. В тава с хартия за печене се изсипва половината от сместа. В останалата половина се слага какаото и се прибавя към тавата. С помощта на лъжица леко се разбъркат двата слоя.

4. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180° за около 30 минути.

5. След като е изпечен и изстинал, се залива с готовата шоколадова глазура.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Златева от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

31.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.