Кекс с извара и стафиди
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Класик
150 г краве масло
200 г захар
270 г мека извара
3 яйца
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
100-150 г стафиди
Начин на приготвяне:
1. Всички съставки е необходимо да са на стайна температура, стафидите са измити и подсушени.
2. Разбиваме маслото и меката извара със захарта и ваниловата захар.
3. Добавяме яйцата и разбиваме добре.
4. Пресейваме брашното с бакпулвера отгоре, върху брашното изсипваме стафидите и разбъркаме всичко с лъжица. Получаваме доста гъсто тесто
5. Изсипваме тестото във формата за кекс, покрита с хартия за печене. Тестото втасва добре при печене, така че трябва да запълни формата не повече от 2/3
6. Разпределяме равномерно и печем на 165 градуса за около 60 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Юлия Гарбузова

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
