Кекс с тиква и орехи
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Екстра
200 г захар
15 г бакпулвер
2 яйца
120 мл олио
300 г настъргана тиква
110 г смлени орехи
16 г ванилова захар
3 г канела
Начин на приготвяне:
1. Брашното и бакпулверът се пресяват. В купа се разбиват яйцата заедно със захарта и ваниловата захар. На тънка струя и при непрекъснато бъркане се добавя и олиото. След като яйцата усвоят мазнината, се добавя 1/3 от брашното и се разбърква с дървена лъжица.
2. Прибавя се канелата с половината от тиквата. Разбърква се отново. Добавя се и останалото брашно, пак се рабърква, добавя се и останалата тиква, а накрая и орехите. Сместа става доста гъста.
3. Изсипва се в намазнена и набрашнена форма за кекс и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
4. Пече се около час, час и половина, в зависимост от фурната.
5. Проверява се с клечка дали е готов.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Лора Манова-Джекова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване