Кекс с тиква и орехи


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Екстра
200 г захар
15 г бакпулвер
2 яйца
120 мл олио
300 г настъргана тиква
110 г смлени орехи
16 г ванилова захар
3 г канела

Начин на приготвяне:

1. Брашното и бакпулверът се пресяват. В купа се разбиват яйцата заедно със захарта и ваниловата захар. На тънка струя и при непрекъснато бъркане се добавя и олиото. След като яйцата усвоят мазнината, се добавя 1/3 от брашното и се разбърква с дървена лъжица.

2. Прибавя се канелата с половината от тиквата. Разбърква се отново. Добавя се и останалото брашно, пак се рабърква, добавя се и останалата тиква, а накрая и орехите. Сместа става доста гъста.

3. Изсипва се в намазнена и набрашнена форма за кекс и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

4. Пече се около час, час и половина, в зависимост от фурната.

5. Проверява се с клечка дали е готов.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Лора Манова-Джекова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.