Кекс с вафли
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
200 г брашно София мел
3 яйца
100 мл. олио
1 бакпулвер
4 вафли
200 г захар
200 г кисело мляко
20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата заедно със захарта и се добавя олиото и киселото мляко.
2. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавят към разбитите яйца и се продължава с разбиването.
3. Вафлите се натрошават или настъргват и се прибавят към кекса (оставяме си малка час за накрая). Кексът се пече около 40 мин. на 180 градуса или до суха клечка. Когато е готов се обръща, намазва се с маслото и се поръсва с настърганата вафла.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ирена Колева от Русе

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
