Кекс с ябълки и канела Кексове и мъфини

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел за кекс
4 яйца
200 г кисело мляко
180 г захар
2 големи настъргани ябълки
1 пакетче канела
1 бакпулвер
80 мл. олио
100 г натрошени на едро орехи

Начин на приготвяне:

Всички продукти се смесват с миксер и се получава смес по-гъста от боза. Формата за кекс се намаслява и се поръсва с брашно. Изсипва се кексовото тесто и се пече на 170 градуса за около 40 минути като се проверява с клечка за зъби за готовност. След като изстине се изважда от формата и се украсява с разтопен шоколад или пудра захар.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.10.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.