


Кексчета с банани
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
за 36 бр.
350 г брашно“ Кекс“ на София мел
3 малки добре узрели банана
180 g кисело мляко
3 яйца
240 ml хладка вода
150 ml олио
350 g кристална захар
50 g какао
¼ ч.л сол
1/2 капсула есенция карамел /по желание/
За глазурата:
200 g бял шоколад /кувертюр/
200 g млечен или натурален шоколад /кувертюр/
Малко олио
Или друг вид глазура - по ваше желание
Начин на приготвяне:
Намачкайте в купа бананите с вилица.
Прибавяте течните съставки - яйцата, олио, вода и кисело мляко. Разбъркайте добре.
Смесете сухите съставки и ги прибавете към течните.
Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Полученото кексово тесто разпределете във формичките за мъфини.
Печете в предварително загрята фурна на 180˚С за 20 минути.
Украсете по желание.
Ако ползвате шоколадова глазура - разтопете шоколада с малко олио на водна баня или за кратко в микровълнова фурна. Внимавайте да не загори.
Изчакайте да се охлади, преди употреба.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
