Кексчета „Тирамису“


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

165g брашно София Мел Кекс
120g кристална захар
100g краве масло
100ml прясно мляко
5ml кафе / приготвено/
1 яйце
щипка сол

За сиропиране:
50ml готово кафе 
1 с.л. кристална захар

Глазура:
150g маскарпоне
120ml течна сметана /сладкарска/
40g пудра захар

Начин на приготвяне:

1.    Разбийте маслото със захарта.
2.    Добавете яйцето.
3.    Смесете прясно приготвеното кафе с прясното мляко (мокри съставки).
4.    Към брашното добавете солта (сухи съставки).
5.    Прибавете сухите и мокрите съставки към маслената смес, като ги редувате.
6.    Разпределете сместа във формички за мъфини, запълвайки ¾ от обема.
7.    Печете с любов в предварително загрята на 175 °C фурна за 25 минути.
8.    Пригответе глазурата, като разбийте на пухкав крем маскарпонето, студената сметана и пудрата захар.
9.    След като кексчетата се охладят, сиропирайте всяко с около 1 с.л. подсладено горещо кафе.
10.    Охладете отново, шприцовайте с глазурата и поръсете с какао на прах.

 

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

03.12.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.