Кексчета „Тирамису“
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
165g брашно София Мел Кекс
120g кристална захар
100g краве масло
100ml прясно мляко
5ml кафе / приготвено/
1 яйце
щипка сол
За сиропиране:
50ml готово кафе
1 с.л. кристална захар
Глазура:
150g маскарпоне
120ml течна сметана /сладкарска/
40g пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта.
2. Добавете яйцето.
3. Смесете прясно приготвеното кафе с прясното мляко (мокри съставки).
4. Към брашното добавете солта (сухи съставки).
5. Прибавете сухите и мокрите съставки към маслената смес, като ги редувате.
6. Разпределете сместа във формички за мъфини, запълвайки ¾ от обема.
7. Печете с любов в предварително загрята на 175 °C фурна за 25 минути.
8. Пригответе глазурата, като разбийте на пухкав крем маскарпонето, студената сметана и пудрата захар.
9. След като кексчетата се охладят, сиропирайте всяко с около 1 с.л. подсладено горещо кафе.
10. Охладете отново, шприцовайте с глазурата и поръсете с какао на прах.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване