Халва от брашно
Сладкиши
Необходими продукти:
500 г краве масло
750 г типово брашно
750 г захар
500 мл прясно мляко
розова вода
Начин на приготвяне:
1. Запържете брашното в сгорещеното масло в голям съд, дръпнете настрана и разредете със сиропа, предварително приготвен от млякото, захарта и розовата вода.
2. Всичко това става при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Покрийте с кърпа и капак, за да попие добре сиропът.
3. След това халвата се изрязва с лъжица, подрежда се в чинии и се поръсва със захар и ядки по желание. Халвата може да се направи и постна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Митрева от Село Микрево

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
