Кифлички с течен шоколад


Сладкиши

Необходими продукти:

700 г брашно София мел Екстра
1 пакет суха мая
2 яйца
200 мл прясно мляко
100 мл хладка вода
5 с.л. олио
1 с.л. кора от лимон
150 г течен шоколад
1 жълтък за намазване
2 с.л. прясно мляко за намазване
2 с.л. кристална захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Маята се разбърква в хладка вода с 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно.

2. Оставя се да бухне и с останалите продукти се замесва средно меко тесто.

3. Втасва на топло за 40 минути и се разделя на две топки. Всяка се точи на кръгла кора и нарязва на 10-12 триъгълника.

4. В широката част поставете по 1 ч.л. течен шоколад ,а в горната част се правят два резреза и навивате на кифлички.

5. Нареждате в тава върху хартия за печене, след 10 минути се намазват с разбит жълтък и прясно мляко.

6. Поръсвате с захар и печете в загрята фурна 180 С около 20 минути!

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Violeta Mateva от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

26.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.