Кифлички с течен шоколад
Сладкиши
Необходими продукти:
700 г брашно София мел Екстра
1 пакет суха мая
2 яйца
200 мл прясно мляко
100 мл хладка вода
5 с.л. олио
1 с.л. кора от лимон
150 г течен шоколад
1 жълтък за намазване
2 с.л. прясно мляко за намазване
2 с.л. кристална захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Маята се разбърква в хладка вода с 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно.
2. Оставя се да бухне и с останалите продукти се замесва средно меко тесто.
3. Втасва на топло за 40 минути и се разделя на две топки. Всяка се точи на кръгла кора и нарязва на 10-12 триъгълника.
4. В широката част поставете по 1 ч.л. течен шоколад ,а в горната част се правят два резреза и навивате на кифлички.
5. Нареждате в тава върху хартия за печене, след 10 минути се намазват с разбит жълтък и прясно мляко.
6. Поръсвате с захар и печете в загрята фурна 180 С около 20 минути!
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Violeta Mateva от Бургас
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
