


Класически мраморен кекс
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
4 яйца
¾ ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. брашно София Мел Кекс
1 ч.ч. кисело мляко
1 ванилия
1-2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбийте леко яйцата с миксер, а след това прибавете постепенно захарта и ванилията. После добавете олиото и киселото мляко. Накрая, интегрирайте постепенно и брашното. Разделете сместа на две части, като към едната добавете какаото и разбъркайте докато се оцвети равномерно.
Изсипете първо едната, а след това и втората част от сместа във форма за кекс, предварително намаслена и набрашнена (при необходимост).
Поставете в предварително загрята фурна, на средното ниво и печете около 40-50 минути на 200 градуса.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
