Класическо реване
Сладкиши
Необходими продукти:
400 г брашно София мел класик
5 яйца
300 г захар
1 с.л. лимонов сок
1 пакетче ванилия
200 мл олио
1 пакет бакпулвер
2 ч.ч вода
1 лимонова кора
Начин на приготвяне:
1. Започнете с приготвянето на сиропа. Налейте водата в тенджерка и прибавете 150 грама захар и кората от 1 лимон. Варете 5 минути до завиране.
2. Оставете сиропа да се охлади напълно. Междувременно отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете лимоновия сок и с помощта на миксер разбийте до получаване на пяна. Към жълтъците пък добавете ванилията и 150 грама захар, също разбийте до пухкава смес.
3. Прибавете към тях олиото на тънка струйка, както и предварително пресятото с бакпулвер брашно. Внимателно обединете жълтъците и белтъците и с помощта на шпатулка обединете до еднородна смес.
4. Сипете в намазнена и набрашнена форма, заравнете и печете в загрята на 180 градуса фурна. Необходим е около половин час или до суха клечка. Нарежете още горещия блат на парчета и залейте с напълно охладения захарен сироп.
5. Сервирайте реването студено, в компанията на сладолед или разбита сметана. Традиционното българско реване е готово
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Искърова от Бяла

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
