Кнедли със сини сливи


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

2 ½ ч.ч. брашно София Мел Класик
18 бр. сини сливи
1 ½ ч.ч. галета
1 с.л. канела
5 бр. картофи
2 бр. яйца
5 с.л. масло
4 с.л. захар
Щипка сол

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в леко подсолена вода и после намачкайте на пюре. Добавете една супена лъжица от маслото и брашното. Омесете докато получите меко тесто, което покрийте с кърпа и оставете да почине 30 минути.
През това време измийте и почистете сливите от костилките. (Ако са по- големи ползвайте половинки)
Разточете тестото на правоъгълен лист и разрежете на квадрати. В центъра на всяко квадратче сложете слива ( или половинка), леко топната в канела. Завийте всяка слива в тесто, като го оформите с ръце, за да получите кръгла форма.
Готовите кнедли пуснете една по една в тенджера, в която сте кипнали подсолена вода. Варите около 20-30 минути, в зависимост от големината им. През това време, в подходящ тиган разтопете маслото и запържете галетата и захарта до златисто.
Отцедете сварените кнедли и ги оваляйте една по една сместа с галета.
Поднесете още горещи с поръска от канела или топка сладолед.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

01.10.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.