2 ½ ч.ч. брашно София Мел Класик
18 бр. сини сливи
1 ½ ч.ч. галета
1 с.л. канела
5 бр. картофи
2 бр. яйца
5 с.л. масло
4 с.л. захар
Щипка сол
Сварете картофите в леко подсолена вода и после намачкайте на пюре. Добавете една супена лъжица от маслото и брашното. Омесете докато получите меко тесто, което покрийте с кърпа и оставете да почине 30 минути.
През това време измийте и почистете сливите от костилките. (Ако са по- големи ползвайте половинки)
Разточете тестото на правоъгълен лист и разрежете на квадрати. В центъра на всяко квадратче сложете слива ( или половинка), леко топната в канела. Завийте всяка слива в тесто, като го оформите с ръце, за да получите кръгла форма.
Готовите кнедли пуснете една по една в тенджера, в която сте кипнали подсолена вода. Варите около 20-30 минути, в зависимост от големината им. През това време, в подходящ тиган разтопете маслото и запържете галетата и захарта до златисто.
Отцедете сварените кнедли и ги оваляйте една по една сместа с галета.
Поднесете още горещи с поръска от канела или топка сладолед.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ