Кодрит кадир (арабски сладки)


Сладкиши

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел
300 г захар
100 мл олио
10 г бакпулвер
2 ч.л. какао
900 мл прясно мляко
6 яйца
ванилия

Начин на приготвяне:

За крем карамела:

1. 5 с.л захар и впда се карамелизират и се слагат на дъното на формата.

2. Разбиват се 5 яйца с 200 г захар, добавят се ванилията и 800 мл прясно мляко. Получената смес се налива във формата.

За кекса:

3. Смесват се 1 яйце, 100 гр захар, 100 мл олио, 100 гр брашно, 10 гр бакпулвер, 2 ч.л. какао, 100 мл прясно мляко. Получената смес се добавя в средата на другата смес.

4. Пече се на 180 градуса за 50 мин. на водна баня. При опасност от загаряне се покрива с фолио.

5. След изпичане се оставя да изстине с двете тави. Да престои 1 вечер преди да се обърне.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Dalila Alujeil от Стара Загора

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.