Кодрит кадир (арабски сладки)
Сладкиши
Необходими продукти:
100 г брашно София Мел
300 г захар
100 мл олио
10 г бакпулвер
2 ч.л. какао
900 мл прясно мляко
6 яйца
ванилия
Начин на приготвяне:
За крем карамела:
1. 5 с.л захар и впда се карамелизират и се слагат на дъното на формата.
2. Разбиват се 5 яйца с 200 г захар, добавят се ванилията и 800 мл прясно мляко. Получената смес се налива във формата.
За кекса:
3. Смесват се 1 яйце, 100 гр захар, 100 мл олио, 100 гр брашно, 10 гр бакпулвер, 2 ч.л. какао, 100 мл прясно мляко. Получената смес се добавя в средата на другата смес.
4. Пече се на 180 градуса за 50 мин. на водна баня. При опасност от загаряне се покрива с фолио.
5. След изпичане се оставя да изстине с двете тави. Да престои 1 вечер преди да се обърне.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Dalila Alujeil от Стара Загора

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
