Коледни линцер сладки


Сладкиши

Необходими продукти:

250 гр. брашно София мел 500 екстра
краве масло - 3/4 ч.ч. + 2 с.л. (200 г)
бадеми - 1 ч.ч. смлени (120 г)
захар - 1/2 чаша (100 г)
жълтъци - 2 бр. (размер M)
лимонова кора - 1 ч.л.
сол - 1 щипка
ванилова захар - 2 с.л.
сладко или конфитюр по желание - 200 - 250 г
пудра захар - 1 ч.ч.

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашно, захар, масло, сол, яйчените жълтъци, ванилова захар, настъргана лимонова кора до фино гладко тесто (в този случай можете да ползвате и миксер с накрайниците за тесто, би било предимство)

2. Тестото се разделя на две части, завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за минимум 3 часа. Заради съдържанието на масло, тестото се разделя на две, защото омеква бързо извън хладилника, което го прави трудно за разточване, рязане и прехвърляне в тавата.

3. След това омесете отново, поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото с дебелина 1-2 мм, като на половината от сладките изрязвате кръгче в средата или с формичка за Линцери, звездички и сърца.

4. Печете в предварително загрята на 160°С фурна за 6-8 мин. до златисто жълто.

5. Оставете бисквитите да изстинат и нанесете мармалад или желе от малини /ягоди/ върху целите бисквитите много тънко с малка лъжичка.

6. Аз на снимката използвах сладко от ябълки защото преди няколко дена го направих. Поръсете слепените сладки предварително с пудра захар, ароматизирана с ванилия, и ги сложете отгоре върху бисквитите със сладко. Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Севдие Реджебова от Сеново

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.