Коледни линцер сладки
Сладкиши
Необходими продукти:
250 гр. брашно София мел 500 екстра
краве масло - 3/4 ч.ч. + 2 с.л. (200 г)
бадеми - 1 ч.ч. смлени (120 г)
захар - 1/2 чаша (100 г)
жълтъци - 2 бр. (размер M)
лимонова кора - 1 ч.л.
сол - 1 щипка
ванилова захар - 2 с.л.
сладко или конфитюр по желание - 200 - 250 г
пудра захар - 1 ч.ч.
Начин на приготвяне:
1. Смесете брашно, захар, масло, сол, яйчените жълтъци, ванилова захар, настъргана лимонова кора до фино гладко тесто (в този случай можете да ползвате и миксер с накрайниците за тесто, би било предимство)
2. Тестото се разделя на две части, завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за минимум 3 часа. Заради съдържанието на масло, тестото се разделя на две, защото омеква бързо извън хладилника, което го прави трудно за разточване, рязане и прехвърляне в тавата.
3. След това омесете отново, поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото с дебелина 1-2 мм, като на половината от сладките изрязвате кръгче в средата или с формичка за Линцери, звездички и сърца.
4. Печете в предварително загрята на 160°С фурна за 6-8 мин. до златисто жълто.
5. Оставете бисквитите да изстинат и нанесете мармалад или желе от малини /ягоди/ върху целите бисквитите много тънко с малка лъжичка.
6. Аз на снимката използвах сладко от ябълки защото преди няколко дена го направих. Поръсете слепените сладки предварително с пудра захар, ароматизирана с ванилия, и ги сложете отгоре върху бисквитите със сладко. Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Севдие Реджебова от Сеново
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване