Коледни сладки с лимон


Сладкиши

Необходими продукти:

450 г бяло брашно София Мел екстра
1 яйце
110 г захар
1 бакпулвер
150 г краве масло
125 г мед
1/2 пакетче джинджифил
1/2 пакетче канела
200 г пудра захар
1/2 лимон

Начин на приготвяне:

1. Разтопяваме маслото, медът, захарта на слаб огън, без да завира сместа.

2. Отстраняваме от котлона и добавяме содата.

3. Прибавяме сухите съставки и яйцето и омесваме меко, лепкаво тесто. Оставяме в хладилника за 4-5 часа.

4. След като тестото е готово го разточваме с малко брашно, изрязваме сладките с желаните формички и ги изпичаме на 170 градуса за 8 -10 мин. в зависимост от фурната. за украсата 200 г пудра захар „Сладея“ 1 белтък 2 ч. л. прясно изцеден лимонов сок

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

valentina velcheva от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

22.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.