Крем „Какао и ванилия“ Сладкиши

Необходими продукти:

1 л прясно мляко
100 г брашно София Мел Екстра
4 яйца
150 г захар
6 ванилии
около 20 г какао

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват на пяна, след което към тях постепенно се добавя брашното с ванилиите. Сместа се бърка до получаване на хомогенност.
Прясното мляко се загрява на умерен котлон ( без да завира) и при непрекъснато бъркане на тънка струя се добавя яйчената смес. Бърка се до сгъстяване.
Кремът се разделя на 2 части, като към едната се добавя какао на вкус.
Кремът се разлива в чаши или десертни купички, като се редуват какао и ванилия.
Може да се декорира със сезонни плодове и/или какао.
Кремът е подходящ за торти и сладкиши.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.12.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.