


Крем „Какао и ванилия“
Сладкиши
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
100 г брашно София Мел Екстра
4 яйца
150 г захар
6 ванилии
около 20 г какао
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват на пяна, след което към тях постепенно се добавя брашното с ванилиите. Сместа се бърка до получаване на хомогенност.
Прясното мляко се загрява на умерен котлон ( без да завира) и при непрекъснато бъркане на тънка струя се добавя яйчената смес. Бърка се до сгъстяване.
Кремът се разделя на 2 части, като към едната се добавя какао на вкус.
Кремът се разлива в чаши или десертни купички, като се редуват какао и ванилия.
Може да се декорира със сезонни плодове и/или какао.
Кремът е подходящ за торти и сладкиши.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
