Крем пита
Сладкиши
Необходими продукти:
200 г брашно София мел Екстра
2 яйца
1 бакпурвер
5 с.л. захар
кората на 1 лимон
1/2 пак. масло
За крема: 1 пак. ванилов пудинг
700 мл прясно мляко
10 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Пригответе си крема преди тестото, след което омесете гладко тесто от брашното, маслото, захарта, жълтъците и бакпулвера. Разполовете тестото наполовина. Оформете половината тесто на топка, увийте във фолио и поставете във фризера за 15 минути (пясъчното тесто може да бъде студено или хладко).
2. Пригответе си тавичка 22-24 см. Намажете с масло и поръсете с брашно.
3. Разстелете половината тесто и разпределете равномерно. Притиснете половина от тестото към основата. Намажете с крема.
4. От отстаналото тесно направете плетка, върху крема.
5. Печете в предварително загрятата фурна за около 35-40 минути на 180 ° C.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
