Лимонов кейк


Сладкиши

Необходими продукти:

225 г брашно София Мел Класик
225 г захар
4 яйца
225 г масло (или маргарин)
1 ч.л. бакпулвер
1 лимон
300 г пудра захар
1 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Разбивате с миксер маслото и захарта, докато стане пухкава смес. Добавяте яйцата и пак разбивате.

2. Прибавяте брашното с бакпулвера и разбърквате. Настъргвате кората на лимона и я прибавяте към сместа.

3. Печете на 160С за 45-55 мин.

За сиропа:

Смесвате 3 с.л. от сока на лимона с 50 г пудра захар и заливате сладкиша, докато е още горещ.

За глазурата:

Към 250 г пудра захар добавяте 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. лимонов сок.

Изливате върху сладкиша, като се уверите, че е напълно изстинал.

Веднага слагате в хладилник, за да стегне глазурата.

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Елица Кръстева от град София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

05.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.