Лимонов кейк
Сладкиши
Необходими продукти:
225 г брашно София Мел Класик
225 г захар
4 яйца
225 г масло (или маргарин)
1 ч.л. бакпулвер
1 лимон
300 г пудра захар
1 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. Разбивате с миксер маслото и захарта, докато стане пухкава смес. Добавяте яйцата и пак разбивате.
2. Прибавяте брашното с бакпулвера и разбърквате. Настъргвате кората на лимона и я прибавяте към сместа.
3. Печете на 160С за 45-55 мин.
За сиропа:
Смесвате 3 с.л. от сока на лимона с 50 г пудра захар и заливате сладкиша, докато е още горещ.
За глазурата:
Към 250 г пудра захар добавяте 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. лимонов сок.
Изливате върху сладкиша, като се уверите, че е напълно изстинал.
Веднага слагате в хладилник, за да стегне глазурата.
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елица Кръстева от град София
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
