Лимонов кекс с маскарпоне и рикота
Кексове и мъфини

Необходими продукти:

200 г брашно София Мел Кекс
3 големи яйца на стайна температура
170 г меко масло
3 с л с връх натурално нишесте
250 г маскарпоне
110 г смесена рикота на стайна температура
200 г захар
щипка сол
кората от 1 лимон и сока от поровин
1 пакет ванилова захар

Начин на приготвяне:

Разбийте мекото масло със захарта за поне 5 минути, докато сместа стане много пухкава и лека. Това е основна стъпка в рецептата, така че не бързайте. Добавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбивате до пълното му усвояване от сместа. Добавете маскарпонето и рикотата, лимоновия сок, кората и щипка сол, разбъркайте за кратко. Смесете пресятото брашно с бакпулвера и нишестето с шпатула, като внимателно разбърквате, за не преразбиете тестото прекалено.
Изсипете сместа за кекса в намазана с масло форма за печене и поставете в предварително загрятата фурна на 170°С за около 45/50 минути. Винаги при подобни печива, правете теста с клечка, която требва да излезе чиста, след като сте я поставили в центъра.
Оставете кекса да се охлади напълно, преди да го нарежете.
Поръсете с пудра захар.
 

Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.10.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.