Медени мекици


Сладкиши

Необходими продукти:

300 г брашно София мел
350 мл вода със стайна температура
3 с.л мед
2 с.л царевично брашно
1 пакетче суха мая
щипка сол
малко олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Всички съставки се слагат в купа и се разбъркват интензивно с вилица. Сместа се оставя около 30 минути. Готова е, когато се появят мехурчета на повърхността, а тестото е подобно на това за мекици.

2. Загрява се малко мазнината. Сместа се разбърква отново и с помощта на две супени лъжици от нея се пуска в загрятото олио.

3. Пържат се, докато получат златисто-жълт цвят или около 2-3 минути от всяка страна.

4. Вадят се с решетъчна лъжица и се слагат върху хартиена салфетка, за да се отцеди излишното олио.

5. Преди сервиране може да поръсите с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

22.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.