Медени мекици
Сладкиши
Необходими продукти:
300 г брашно София мел
350 мл вода със стайна температура
3 с.л мед
2 с.л царевично брашно
1 пакетче суха мая
щипка сол
малко олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Всички съставки се слагат в купа и се разбъркват интензивно с вилица. Сместа се оставя около 30 минути. Готова е, когато се появят мехурчета на повърхността, а тестото е подобно на това за мекици.
2. Загрява се малко мазнината. Сместа се разбърква отново и с помощта на две супени лъжици от нея се пуска в загрятото олио.
3. Пържат се, докато получат златисто-жълт цвят или около 2-3 минути от всяка страна.
4. Вадят се с решетъчна лъжица и се слагат върху хартиена салфетка, за да се отцеди излишното олио.
5. Преди сервиране може да поръсите с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Мазгалова от гр. София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
