Мъфини с шоколадова глазура
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
400 г брашно София мел Екстра
250 мл. прясно мляко
3 яйца
1 пак. бакпулвер
250 г. захар
1 ванилия
50 мл. олио
100 г шоколад за глазурата (по желание - бял, млечен, черен)
по желание за поръсване - пръчици, кокосови стърготини, смлени орехи
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта в купа с помощта на миксер. Добавете олиото и прясното мляко, не спирайте разбиването. След това добавете и останалите продукти - ванилия, бакпулвер и брашно. Разбивайте до пълна хомогенност и разпределете получената смес в хартиени форми.
2. Загрейте фурната на 180 градуса и печете мъфините до готовност - около 25-30 минути. На водна баня се разтопява шоколада с добавени към него 3-4 суп. лъжици вода. Може да го разтопите и в микровълнова - отнема 15-20 секунди.
3. Намазват се мъфините и докато е течен шоколада за да залепнат за него се поръсват по желание захарни пръчици, ядки, кокос. Пухкавите мъфини с прясно мляко са чудесни!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Николина Иванова

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
