Мини еклери
Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

140 г брашно София Мел Екстра
125 мл вода
125 мл прясно мляко
4 яйца на стайна температура /може да се наложи още 1
110 г масло на стайна температура
1 ч.л. захар
½ ч.л сол

За крема:
500 мл прясно мляко
2/3 ч.ч. захар
1 ванилия
1 яйце
2 с.л. нишесте
40 г масло

Начин на приготвяне:

Слагат се в тенджера млякото, захарта, солта, водата и маслото. Загряват се на котлона, докато се разтопи маслото и сместа кипне, като след това се намалява огънят. В сместа се изсипва наведнъж брашното и се бърка постоянно, докато стане гладко тесто. Трябва да се отлепя от стените на съда. Тестото се прехвърля в купа и се оставя да се охлади леко, но да остане топло. Яйцата се добавят едно по едно – първото да се усвои, след това другото и така, докато се получи желаната консистенция. Пълни се в пош и се оформят розички или ленти /според предпочитанието на домакина/, които ще представляват еклерите.

Пекат се на 180 градуса във фурна с вентилатор за около 20 мин. След изпичане мини еклерите се оставят да изстинат напълно. През това време се приготвя кремът.

Кремът:
Млякото, захарта и ванилията се оставят да заврят на котлона. Постепенно се добавят разбито 1 яйце с 3-4 с.л. от студено прясно мляко и 2 с.л. нишесте. Изсипват се на много тънка струйка, при постоянно бъркане, при млякото. Сместа трябва да се сгъсти за около 2-3 мин, тогава се отстранява от котлона и се добавя бучка масло.

Когато кремът поизстине, се слага в пош и се пълнят еклерите.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.02.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.