Морковен кейк с глазура
Сладкиши
Необходими продукти:
- 300 гр. брашно София Мел Класик
- 4 бр. яйца
- 200 гр захар
- 240 гр. олио
- 300 гр. моркови
- 100 гр. орехи
- 1 бр. ванилия
- 2 ч.л. канела
- 1 бр. бакпулвер
- 1 ч.л. джинджифил
За глазура:
- 250 гр. крема сирене
- 1 к.ч. пудра захар
- 1 бр. ванилия
- 1 к.л. лимомови кори
Начин на приготвяне:
1. Яйцата и захарта разбиваме с миксер до получаване на пухкав крем.
2. Пресяваме брашното с бакпулвера.
3. Добавяме към сместа с яйцата - олио, ванилия, канела, джинджифил.
4. Прибавяме брашното към сместа.
5. Накрая прибавяме орехите и морковите.
6. Печем 35 минути в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса.
7. След като кейка е готов го оставяме да изстине.
8. През това време приготвяме глазурата - разбиваме с миксер крема сирене, пудра захар, ванилия и лимонови корички.
9. След изстиване на кейка поставяме глазурата.
10. Може да декорираме с цели орехови ядки или моркови от фондан.
11. Оставяме кейка в хладилник за 3-4 часа преди консумация.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Йорданка Стоянова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване