Морковен кейк с глазура


Сладкиши

Необходими продукти:

- 300 гр. брашно София Мел Класик
- 4 бр. яйца
- 200 гр захар
- 240 гр. олио
- 300 гр. моркови
- 100 гр. орехи
- 1 бр. ванилия
-  2 ч.л. канела 
- 1 бр. бакпулвер
- 1 ч.л. джинджифил

За глазура:
- 250 гр. крема сирене
- 1 к.ч. пудра захар
- 1 бр. ванилия
- 1 к.л. лимомови кори

Начин на приготвяне:

1. Яйцата и захарта разбиваме с миксер до получаване на пухкав крем.

2. Пресяваме брашното с бакпулвера.

3. Добавяме към сместа с яйцата - олио, ванилия, канела, джинджифил.

4. Прибавяме брашното към сместа.

5. Накрая прибавяме орехите и морковите.

6. Печем 35 минути в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса.

7. След като кейка е готов го оставяме да изстине.

8. През това време приготвяме глазурата - разбиваме с миксер крема сирене, пудра захар, ванилия и лимонови корички.

9. След изстиване на кейка поставяме глазурата.

10. Може да декорираме с цели орехови ядки или моркови от фондан.

11. Оставяме кейка в хладилник за 3-4 часа преди консумация.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Йорданка Стоянова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

02.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.