Негърче
Сладкиши
Необходими продукти:
2 чаени чаши брашно София мел кекс
5 яйца
300 г захар
1 чаена чаша вода
1 бакпулвер
1 ванилия
100 г кокосови стърготини
за сироп
1 литър вода
500 г захар
3 супени лъжици какао
125 гр краве масло
1 есенция ром
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата със захарта прибавят се бакпулвер, ванилия, водата, брашно, изсипват се в намазана тавичка с малко олио и се изпича на 180 градуса в предварително загрята фурна.
2. След изпичане се изчаква да истине и се нарязва .
3. Приготвя се сироп за заливка.500 г захар 1 литър вода какао 3 супени лъжици и маслото и ром есенцията. Десертът се сиропира и се поръсва със кокос .
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Даниела Иванова от Град Петрич

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
