Негърче
Сладкиши
Необходими продукти:
1 и 1/2 чаена чаша брашно София мел Класик
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. какао и 3 с.л. за глазурата
120 г масло за глазурата
3 с.л. вода за глазурата
3 с.л. захар за глазурата
Начин на приготвяне:
1. Разбивате яйцата със захарта на бял крем. Добавете олиото и киселото мляко, с угасена в него сода.
2. Разбъркваме и добавяме брашното и какаото. Изсипваме в намазнена и набрашнена тава.
3. Печем на предварително загрята фурна до суха клечка.
4. За глазурата слагаме водата, захарта, какаото и маслото на котлона. След като се разтопи маслото заливаме вече изстиналия сладкиш със сместа.
5. Декорираме по избор - пръчици, кокосови стърготини.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ирена Колева от Русе
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване