


Обърнат сладкиш с кайсии и карамел
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч.ч. (140 гр) брашно София Мел Екстра
400 гр кайсии, нарязани на половини (могат да се използват и други плодове)
1 и 1/2 ч.ч. захар
150 гр масло (100 гр. за сладкиша, 50 гр. за карамела)
3 средни яйца
1/3 ч.ч. прясно мляко
2 ч.л. бакпулвер
ванилия
Начин на приготвяне:
100 гр. от маслото разбийте с 3/4 ч.ч. захар, бакпулвера и ванилията до еднородна гладка смес. Добавете брашното, яйцата и млякото, и хубаво разбийте с миксера. Кайсиите измийте и нарежете на половинки. Във формата, в която ще печете сладкиша, поставете останалите масло и захар и ги карамелизирайте. Кайсиите подредете върху карамела с разрязаната част към дъното. Върху тях изсипете тестото.
Печете в загрята фурна на 180°С за 40-45 минути.
Готовият сладкиш, оставете да изстине за 10 минути във формата, а след това обърнете в чиния за сервиране. Можете да го напоите със сироп от кайсиев компот, за да бъде още по-сочен.
Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
