


Орехов кейк
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Екстра
200 г пудра захар
100 г масло
2 яйца
130 мл прясно мляко
120 г натрошени орехи
2 с. л. какао
1 бакпулвер
2 ванилии
щипка сол
Начин на приготвяне:
Маслото се оставя на стайна температура докато омекне. Добавя се пудрата захар и се разбиват до получаването на пухкав крем.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Към масления крем постепенно се добавят млякото, жълтъците, брашното с бакпулвера.
Сместа се разбърква до хомогенност. Добавят се орехите и ванилията.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. С бъркалка внимателно се добавят към сместа.
Тава за печене се намазнява с масло и се поръсва с какао. Тестото се изсипва и разпределя равномерно.
Кейкът се пече в умерена фурна до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
