Орехов сладкиш Агнеси
Сладкиши
Необходими продукти:
150 г брашно София Мел Екстра
6 средни яйца
250 г пудра захар
125 г меко масло
100 г смлени орехи
2 ванилии
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Всички продукти се оставят на стайна температура за около 40 минути. Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипка сол. В отделен съд с миксер се разбърква маслото и 125 г от пудрата захар, до получаване на гъст крем.
Масленият крем се добавя към белтъците и внимателно се разбърква с дървена лъжица.
Добавят се брашното, орехите и ванилиите. Всичко се обърква добре до получаване на хомогенна смес.
Тестото се изсипва в малка тава, застлана с хартия за печене.
Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.
Оставя се да се охлади напълно.
С миксер се разбиват жълтъците и останалата половина от пудрата захар, докато се получи пухкав крем. Сместа се изсипва върху изпечения и охладен блат и се „суши“ в слаба фурна на 80 градуса докато глазурата получи лека коричка.
Сладкишът се охлажда и се нарязва на ромбове или квадрати.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване