


Орехови топчета
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
70 г брашно София Мел Екстра
300 г смлени орехи
4 яйца
200 г фина кафява захар
1 ч. л. какао
½ ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците се разбиват на сняг със солта. Жълтъците се смесват с останалите продукти, след което внимателно се добавят белтъците и сместа се разбърква леко с шпатула. Тестото се изсипва в пош. В голяма тава се слага хартия за печене. Правят се малки топчета с диаметър около 1.5-2 см. на разстояние едно от друго. Ореховите топчета се пекат на загрята до 170 градуса фурна за около 7-8 минути.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
