Орехов пай
Сладкиши
Необходими продукти:
230 г брашно София Мел Екстра
3 яйца
100 г захар
100 г ратопено краве масло
200 г изцедено кисело мляко
3 г сол
1 бр ванилия
1 бакпулвер
250 г орехи
1 ч.л канела
1 с.л захар
30 г краве масло
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме с миксера яйцата и захарта. Прибавяме ванилията, солта, разтопеното масло и киселото мляко. Добавяме пресятото брашно смесено с бакпулвера. Получава се гъста смес.
2. Половината изсипваме в намаслена тавичка. Ореховата смес се приготвя от счуканите орехи, канелата и 1 с.л захар.
3. Изсипваме я в тавичката и на едро ренде настъргваме 30 г краве масло. Заливаме с останалото тесто.
4. Печем във фурна на 180 градуса около 30 минути до готовност.
5. Поръсваме с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Искра Аймалиева от Благоевград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване