Орехов пай


Сладкиши

Необходими продукти:

230 г брашно София Мел Екстра
3 яйца
100 г захар
100 г ратопено краве масло
200 г изцедено кисело мляко
3 г сол
1 бр ванилия
1 бакпулвер
250 г орехи
1 ч.л канела
1 с.л захар
30 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме с миксера яйцата и захарта. Прибавяме ванилията, солта, разтопеното масло и киселото мляко. Добавяме пресятото брашно смесено с бакпулвера. Получава се гъста смес.

2. Половината изсипваме в намаслена тавичка. Ореховата смес се приготвя от счуканите орехи, канелата и 1 с.л захар.

3. Изсипваме я в тавичката и на едро ренде настъргваме 30 г краве масло. Заливаме с останалото тесто.

4. Печем във фурна на 180 градуса около 30 минути до готовност.

5. Поръсваме с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.