Ореховка
Сладкиши
Необходими продукти:
За блата:
1 и 1/2 ч.ч брашно София мел Класик
1и 1/2 ч.ч захар
140 гр. масло / разтопено /
1 ч.ч нарязани орехи
1 бакпулвер
1 ванилена захар
1/2 ч.ч пр.мляко
2 с.л. какао
4 яйца
За глазурата:
1/2 ч.ч прясно мляко
100 шоколад / млечен или черен/
настъргани орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със захарта на пухкава пяна. Добавя се маслото, пресятото брашно с бакпулвера , разтвореното какао в пр.мляко и останалите продукти.
2. Пече се в умерена фурна /180-170 градуса/ за около 30-35 мин.
3. След като се охлади се залива с разтопения шоколад в прясно.мляко ( на водна баня ) и се поръсва с настъргани орехи .
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Кристина Георгиева от гр.Монтана

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
