Ореховка


Сладкиши

Необходими продукти:


За блата:
1 и 1/2 ч.ч брашно София мел Класик
1и 1/2 ч.ч захар
140 гр. масло / разтопено /
1 ч.ч нарязани орехи
1 бакпулвер
1 ванилена захар
1/2 ч.ч пр.мляко
2 с.л. какао
4 яйца
За глазурата:
1/2 ч.ч прясно мляко
100 шоколад / млечен или черен/
настъргани орехи за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват със захарта на пухкава пяна. Добавя се маслото, пресятото брашно с бакпулвера , разтвореното какао в пр.мляко и останалите продукти.

2. Пече се в умерена фурна /180-170 градуса/ за около 30-35 мин.

3. След като се охлади се залива с разтопения шоколад в прясно.мляко ( на водна баня ) и се поръсва с настъргани орехи .

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Кристина Георгиева от гр.Монтана

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

28.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.