Палачинките на "Баба"


Сладкиши

Необходими продукти:

1,5 ч.ч брашно София мел класик
2 с. л. с връх цедено кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. пудра захар
4 яйца
олио за тигана

Начин на приготвяне:

1. В купа яйцата се разбиват с яйцебъркалка или тел за това. В цеденото кисело мляко слагаме сода, разбъркайте, изчакайте малко да шупне и долейте малко вода, размийте цеденото мляко и содата и добавете към яйцата. Сложете пудрата захар и разбъркайте сместа.

2. Брашното слагайте лъжица, по лъжица и разбъркайте сместа за палачинките на "Баба". Долейте хладка вода. Сместа трябва да е гладка.

3. Сложете тигана на котлона да загрява. Използвайте четка за намазването с мазнина. Сложете с черпак от сместа за палачинки в тигана, изпичайте до готовност и от двете страни. След всяка палачинка, намазвате отново тигана. Консумирайте палачинките на "Баба" с шоколад, конфитюр. сирене, мед и др.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ивайло Николов

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

24.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.