Палачинките на "Баба"
Сладкиши
Необходими продукти:
1,5 ч.ч брашно София мел класик
2 с. л. с връх цедено кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. пудра захар
4 яйца
олио за тигана
Начин на приготвяне:
1. В купа яйцата се разбиват с яйцебъркалка или тел за това. В цеденото кисело мляко слагаме сода, разбъркайте, изчакайте малко да шупне и долейте малко вода, размийте цеденото мляко и содата и добавете към яйцата. Сложете пудрата захар и разбъркайте сместа.
2. Брашното слагайте лъжица, по лъжица и разбъркайте сместа за палачинките на "Баба". Долейте хладка вода. Сместа трябва да е гладка.
3. Сложете тигана на котлона да загрява. Използвайте четка за намазването с мазнина. Сложете с черпак от сместа за палачинки в тигана, изпичайте до готовност и от двете страни. След всяка палачинка, намазвате отново тигана. Консумирайте палачинките на "Баба" с шоколад, конфитюр. сирене, мед и др.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ивайло Николов
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване