Пандишпаново руло
Сладкиши
Необходими продукти:
15 с.л. брашно София Мел
15 с.л. захар
4 яйца, ако са по-малки - 5 яйца
1 пакетче ванилова захар
сладко от сини сливи/кайсии
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата със захарта на гъста смес докато побелее. Добавяме брашното лъжица по лъжица, като се бърка внимателно с шпатула или дървена лъжица.
2. Сместта се излива върху хартия за печене в правоъгълната тава от готварската печка.
3. Пече се в умерена фурна, на второ ниво около 5 минути, докато порозовее отгоре.
4. Изважда се и се обръща върху хартия за печене или мокра кърпа.
5. Навива се на руло и се оставя около 5 минути.
6. Развива се, намазва се със сладко от сини сливи/кайсии и се навива на руло.
7. Отгоре се поръсва с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Цветанелия Давидкова от Шумен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
