Паста "Витоша"
Сладкиши
Необходими продукти:
За блатовете:
5 яйца
80 г брашно София мел Екстра
120 г захар
40 г какао
За крема:
200 г пудра захар
250 г меко масло
10 г ванилия
За ганаша:
250 г шоколадов кувертюр
50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Яйцата на стайна температура се разбиват със захарта до пухкав крем. След това се прибавя брашното. Сместа се разделя на 2 части, като към едната се прибавя какаото за да се получи кафявия блат. Смесите се разпределят в тава с хартия за печене и се пекат на 180 градуса за 10-15 минути.
2. За крема разбъркваме с миксер мекото масло и пудрата захар и накрая добавяме ванилията. Отделяме малко част от него, която ще ни трябва да измазване на пастата накрая.
3. Приготвяме шоколадовия ганаш като разтопяваме на водна баня кувертюра с 50 г масло.
4. Охладените блатове режем на правоъгълници. Трябва да се получат общо 4 правоъгълника(по два от всеки цвят).
5. Намазваме блатовете с крем като ги редуваме по цвят и оставяме в хладилник, за да стегне кремът.
6. Охладената паста режем с остър нож по диагонал на паралелепипеда(вижте снимките). Получават се две призми, които трябва да слепим с крем, така че да се получи триъгълната паста.
7. Намазваме пастата с останалия крем отвън и накрая покриваме с ганаша.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Христо Георгиев от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
