Плодов кекс "Елена"
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
бяло брашно София мел Класик - 2 ч.ч.(500г)
яйца размер Л - 3 бр
кристална захар - 1 ч.ч.(250г)
слънчогледово олио - 3/4 ч.ч. (200мл)
бакпулвер - 1 чаена лъжичка
сода за хляб - 1/2 чаена лъжичка
плодове по избор - 200 грама
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата със захарта до побеляване и разтваряне на захарта. Добавя се олиото на тънка струя, след това едната чаша с брашно, в която е добавен бакпулвера. Продължава се с втората чаша брашно, в която сме сложили содата за хляб.
2. Разбива се добре до хомогенна смес и се добавят ситно нарязаните плодове.
3. Пече се в намазана с олио форма, на температура 180 градуса за около 40-50минути.
4. Може да се направят и мъфини от същата смес.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елена Петрова от Плевен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване