Плодов кекс "Елена"


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

бяло брашно София мел Класик - 2 ч.ч.(500г)
яйца размер Л -  3 бр
кристална захар - 1 ч.ч.(250г)
слънчогледово олио - 3/4 ч.ч. (200мл)
бакпулвер - 1 чаена лъжичка
сода за хляб - 1/2 чаена лъжичка
плодове по избор - 200 грама

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата със захарта до побеляване и разтваряне на захарта. Добавя се олиото на тънка струя, след това едната чаша с брашно, в която е добавен бакпулвера. Продължава се с втората чаша брашно, в която сме сложили содата за хляб.

2. Разбива се добре до хомогенна смес и се добавят ситно нарязаните плодове.

3. Пече се в намазана с олио форма, на температура 180 градуса за около 40-50минути.

4. Може да се направят и мъфини от същата смес.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Елена Петрова от Плевен

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.