Понички на фурна
Сладкиши
Необходими продукти:
500 г София мел класик
250 мл прясно мляко
60 мл топла вода
6 г суха мая
1 с.л. + 1/2 ч.л. захар
1 яйце
30 г разтопено масло
30 мл олио
1/2 ч.л. сол
1 ванилия
Начин на приготвяне:
1. Първо се смесват прясното мляко, топлата вода, сухата мая, 1/2 ч.л. захар и се изчаква 15 минути маята да се активира.
2. След това се добавят яйцето, маслото, олиото, солта, ванилията и брашното и се омесва меко тесто.
3. Покрива се с кърпа на топло място и се оставя час и половина да втаса.
4. След това премесваме, разделяме на две части и точим от всяка пласт дебел около 1 см.
5. С чаша се отрязват поничките, а с капачка в средата се прави дупката.
6. Поничките се нареждат в намазана с олио тава и се оставят на топло за 20 минути.
7. Пекат се на фурна загрята на 180 градуса, за около 20-25 минути, за да не се пържат и да са по-здравословни. Още топли се поръсват с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Христина Попова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
