Понички на фурна


Сладкиши

Необходими продукти:

500 г София мел класик
250 мл прясно мляко
60 мл топла вода
6 г суха мая
1 с.л. + 1/2 ч.л. захар
1 яйце
30 г разтопено масло
30 мл олио
1/2 ч.л. сол
1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. Първо се смесват прясното мляко, топлата вода, сухата мая, 1/2 ч.л. захар и се изчаква 15 минути маята да се активира.

2. След това се добавят яйцето, маслото, олиото, солта, ванилията и брашното и се омесва меко тесто.

3. Покрива се с кърпа на топло място и се оставя час и половина да втаса.

4. След това премесваме, разделяме на две части и точим от всяка пласт дебел около 1 см.

5. С чаша се отрязват поничките, а с капачка в средата се прави дупката.

6. Поничките се нареждат в намазана с олио тава и се оставят на топло за 20 минути.

7. Пекат се на фурна загрята на 180 градуса, за около 20-25 минути, за да не се пържат и да са по-здравословни. Още топли се поръсват с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Христина Попова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.