Понички с домашен крем и парченца бисквитки
Сладкиши и Други сладки печива
Необходими продукти:
20 какаови бисквити
180 г крема сирене
24 парченца млечен шоколад
За тестото:
500 г брашно София Мел Екстра
240 мл прясно мляко
100 г разтопено масло
100 г пудра захар
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
1 литър олио за пържене
За шоколадовата глазура:
50 г бял шоколад
50 г млечен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Натрошете биксвитите в чопър или в плик (като ги поставите, затворите и разточите с точилка).
2. Оставете ¼ от тях настрана, а останалите ¾ смесете с крема сиренето. Объркайте ги добре.
3. Подгответе тестото за поничките като смесите брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта във висока купа. Смесете добре сухата смес.
4. Добавете млякото, разтопеното масло и олиото. Бъркайте добре с дървена лъжица, докато се оформи меко тесто.
5. Във висок съд сложете 1 литър олио за пържене, за да се загрее до 180 градуса.
6. През това време от готовото тесто накъсайте топки с диаметър около 3-4 см, малко по-големи от топчета за пинг-понг.
7. Оформете кратерче с помощта на пръсти във всяка една топка, като натиснете от центъра навътре.
8. Във всеки център сложете от сместа с крема сиренето, добавете едно парченце шоколад, затворете с помощта на ръцете си и с леко притискане го оформете като топче.
9. Във вече загрятото олио поставете топките за 4-5 минути, докато станат със златиста коричка. Извадете ги върху кухненска хартия да изстинат. Важно е олиото да бъде много загрято, както и при пускането на топчетата за пържене да не докосват дъното на съда. В противен случай могат да хванат лек загар.
10. В микровълнова печка или на водна баня, разтопете белия и кафявия шоколад. С помощта на лъжичка нанесете глазурата върху горната част на всяка топка и оставете да се стече неравномерно по цялата й част. Върху бялата глазура поръсете с останалата част от шоколадовите бисквити, а върху тези с шоколадовата – поръсете с пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване