Портокалов кекс (само с белтъци)
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
180 г брашно София мел екстра
200 г белтъци (4-5 бр)
130 г меко масло
200 г захар
1/2 ч.ч портокалов сок или прясно мляко
90 г нишесте
1 бакпулвер
2 с.л портокалов ликьор (може и друг)
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме белтъците на твърд сняг с половината захар.
2. В отделен съд разбиваме маслото с останалата захар. Добавяме сока от портокал, след това брашното смесено с нишестето, бакпулвера и солта. Добавяме ликьора,разбъркваме до хомогенна смес и след това със шпатула прибавяме белтъците,като разбъркваме внимателно.
3. Слагаме сместа във форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Женя Тодорова от Аксаково

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
