


Портокалов сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
100 г брашно София Мел Екстра
3 яйца
180 г захар
3 големи портокала
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците.
Към жълтъците се добавя половината от захарта и се разбива с миксер до получаване на гъст и пухкав крем.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Към тях се добавят жълтъците и се разбъркват внимателно с дървена лъжица. Постепенно се добавя и брашното, в което предварително е добавен бакпулвера.
Всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес. Добавя се сокът на 1 портокал и блиндираната му портокалова кора.
Сместа се изсипва в намазнена форма и се пече на 180 градуса до готовност.
Сладкишът се оставя да изстине напълно.
В касерола се загряват сокът на останалите 2 портокала, 90 г от захарта и останалите портокалови кори. Варят се до сгъстяване.
След като сладкишът е напълно изстинал се залива с горещия сироп.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
