Портокалов сладкиш
Сладкиши

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел Екстра
3 яйца
180 г захар
3 големи портокала
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Белтъците се отделят от жълтъците.
Към жълтъците се добавя половината от захарта и се разбива с миксер до получаване на гъст и пухкав крем.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол. Към тях се добавят жълтъците и се разбъркват внимателно с дървена лъжица. Постепенно се добавя и брашното, в което предварително е добавен бакпулвера.
Всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес. Добавя се сокът на 1 портокал и блиндираната му портокалова кора.
Сместа се изсипва в намазнена форма и се пече на 180 градуса до готовност.
Сладкишът се оставя да изстине напълно.

В касерола се загряват сокът на останалите 2 портокала, 90 г от захарта и останалите портокалови кори. Варят се до сгъстяване.

След като сладкишът е напълно изстинал се залива с горещия сироп.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.01.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.