Портокалов сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно Софиямел микс за кекс
4 яйца
сокът на 1 портокал
1 ч.ч. кафява захар
щипка канела
200 гр. кисело мляко
щипка сода бикарбонат
1/2 ч.ч. разстопено масло
портокалови корички или лимонови резенки 1 кутия
кората от портокала
Начин на приготвяне:
1. Първо се почиства и измива много хубаво портокала, като след това се настъргва кората му и се изцежда сокът му.
2. Разбиват се яйцата заедно със захарта, след което към тях се добавят останалите съставки.
3. Разбърква се добре сместа и се поставя в намаслена правоъгълна форма за изпичане на 180 г.
4. Малко преди да се извади от фурната сладкиша се намазва с малко количество масло и се поръсва с бяла кристална захар. Надявам се да ви хареса.
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Златомира Делчева от Гр. Харманли

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
