Портокалова Валенсия за 6 порции
Сладкиши
Необходими продукти:
50 г брашно София Мел класик за блатовете:
2 яйца
50 г захар
200 мл. прясно мляко
1 оп. крем без варене/ягода
150 г сладко от малини
1 портокал
Начин на приготвяне:
За блата:
1. Разбиваме яйцата миксер до побеляване. Добавяме захарта и още една минута с миксер. След това към сместа добавяме брашното пресято постепенно и разбъркваме с шпатула от долу-нагоре, докато стане еднородна смес.
2. Печем в намъзнена хартия в тава с падащо дъно за 30 мин. На 200 г (без да отвяряме фурната, за да може блата хубаво да бухне).
3. Крем по желание/в случая 200 мл. мляко разбиваме с готов крем без варене с вкус ягода.
4. В подходящ съд редим тънък блат поръсен с портокалов сок, намазваме и част от сладкото и крема - така поне 2 пъти.
5. Накрая поръсваме с портокалови корички и няколко резена портокал.
6. Охлажданеме 1 ден да се напои хуваво и хапваме.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Валентина Димитрова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
