Портокалова Валенсия за 6 порции


Сладкиши

Необходими продукти:

50 г брашно София Мел класик за блатовете:
2 яйца
50 г захар
200 мл. прясно мляко
1 оп. крем без варене/ягода
150 г сладко от малини
1  портокал

Начин на приготвяне:

За блата: 

1. Разбиваме яйцата миксер до побеляване. Добавяме захарта и още една минута с миксер. След това към сместа добавяме брашното пресято постепенно и разбъркваме с шпатула от долу-нагоре, докато стане еднородна смес.

2. Печем в намъзнена хартия в тава с падащо дъно за 30 мин. На 200 г (без да отвяряме фурната, за да може блата хубаво да бухне).

3. Крем по желание/в случая 200 мл. мляко разбиваме с готов крем без варене с вкус ягода.

4. В подходящ съд редим тънък блат поръсен с портокалов сок, намазваме и част от сладкото и крема - така поне 2 пъти.

5. Накрая поръсваме с портокалови корички и няколко резена портокал.

6. Охлажданеме 1 ден да се напои хуваво и хапваме.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Валентина Димитрова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.