Постен кекс с тиква
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София Мел екстра
2 ч.ч настъргана тиква
1 ч.ч захар
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч олио
1 кафена чаша сушени плодове по избор
1 кафена чаша накълцани орехи
1ч.л. бакпулвер
1 ванилия
1/2 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте водата, захарта и олиото. Отделно пресейте брашното с бакпулвера и содата и запопнете да добавяте към течните съставки при непрекъснато бъркане.
2. Добавете настърганата тиква, сушените плодове, орехите и ванилията и разбъркайте добре.
3. Изсипете сместа в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс.
4. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути, като проверяваме с дървена клечка дали е готов.
5. Когато изстине поръсваме с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Вероника Тодорова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
