Постен сладкиш/кекс с портокал
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
3 ч.ч брашно София Мел Екстра
1 ч.ч прясно изцеден сок от портокал
1 ч.ч вода
5 с.л олио
1 ч.ч захар
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. ванилия есенция или течна
по желания една суп.л. какао или рожков
настъргана кора от един портокал
Начин на приготвяне:
1. Смесваме кората от портокала със сока от портокал, захарта, водата и олиото - разбъркваме.
2. Добавяме ванилията, брашното и бакпулвера - разбърваме.
3. По желание в една малка част от сместа добавяме рожков или какао.
4. Изсипваме първо едната смес, след което и тази с рожков в намазнена тава с олио и брашно.
5. Печем на 180 градуса за около 40-50 мин. до суха клечка. Печката не се отваря първите 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Марина Русева от Сливен

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
