Постен сладкиш с кокос и овесени ядки
Сладкиши
Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч. едри овесени ядки
1/4 ч.ч. кокосово брашно
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. соево мляко с ванилия
1/4 ч.ч. олио
1 ч.л. бадемова есенция
1 ч.ч. - 240 мл вместимост, мерителна чаша
Начин на приготвяне:
1. Овесените ядки се смилат в чопър и се слагат в купа, заедно с останалите сухи съставки. Разбърква се добре, прави се кладенче в средата и се добавят мокрите съставки.
2. Бърка се отново. Получената гъста кексова смес се разпределя в добре намазнена кръгла тава.
3. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 190° до тъмно златисто около 18-20 минути. Проверява се дали клечка за зъби излиза суха.
4. Готовият сладкиш се вади върху решетка и се оставя да изстине преди да бъде нарязан.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Силвия Лилова от Троян

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
