Постен сладкиш с кокос и овесени ядки


Сладкиши

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.ч. едри овесени ядки
1/4 ч.ч. кокосово брашно
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. соево мляко с ванилия
1/4 ч.ч. олио
1 ч.л. бадемова есенция
1 ч.ч. - 240 мл вместимост, мерителна чаша

Начин на приготвяне:

1. Овесените ядки се смилат в чопър и се слагат в купа, заедно с останалите сухи съставки. Разбърква се добре, прави се кладенче в средата и се добавят мокрите съставки.

2. Бърка се отново. Получената гъста кексова смес се разпределя в добре намазнена кръгла тава.

3. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 190° до тъмно златисто около 18-20 минути. Проверява се дали клечка за зъби излиза суха.

4. Готовият сладкиш се вади върху решетка и се оставя да изстине преди да бъде нарязан.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Силвия Лилова от Троян

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.