Прасковен сладкиш с амарети
Сладкиши
Необходими продукти:
250 г брашно София мел Класик
3 бр. яйца
150 г захар
щипка сол
200 г кисело мляко
ванилия
100 мл олио
75 г пшенично нишесте
1 ч.л. бакпулвер
100 г амарети
1 бр. голяма или 2 бр. малки праскови
4 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Последователно се добавят солта, олиото и киселото мляко.
2. Нишестето, брашното и бакпулверът се смесват и се добавят на няколко пъти. 2 с.л. от смлените амарети се отделят, а останалите се добавят в тестото, което се изсипва във форма. Отгоре се слагат нарязаните на кубчета праскови, поръсва се с кафявата захар.
3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 1 час или докато клечка забодена в тестото, започне да излиза суха.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ваня Митова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване