Прасковен сладкиш с амарети


Сладкиши

Необходими продукти:

250 г брашно София мел Класик
3 бр. яйца
150 г захар
щипка сол
200 г кисело мляко
ванилия
100 мл олио
75 г пшенично нишесте
1 ч.л. бакпулвер
100 г амарети
1 бр. голяма или 2 бр. малки праскови
4 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Последователно се добавят солта, олиото и киселото мляко.

2. Нишестето, брашното и бакпулверът се смесват и се добавят на няколко пъти. 2 с.л. от смлените амарети се отделят, а останалите се добавят в тестото, което се изсипва във форма. Отгоре се слагат нарязаните на кубчета праскови, поръсва се с кафявата захар.

3. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 1 час или докато клечка забодена в тестото, започне да излиза суха.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ваня Митова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.