Пухкав Шоколадово-Тиквен кекс Кексове и мъфини

Необходими продукти:

125 грама брашно Кекс София Мел
1 яйце XL
125 грама тиквено пюре
60 грама захар
50 грама растително масло
⅓ чаена лъжичка сода за хляб
1 пакет ванилова захар
½ чаена лъжичка смесена подправка (карамфил, канела, кардамон, дфинджифил, индийско орехче)
1 щипка сол

За шоколадовото тесто:
100 грама брашно Кекс София мел + 25 грама натурално какао
1 яйце XL
125 грама тиквено пюре
60 грама захар
50 грама растително масло
⅓ чаена лъжичка сода за хляб
1 пакет ванилова захар

Начин на приготвяне:

Тиквата можете да изпечете във фурна, като предварително обелите и нарежете на кубчета, за да се сготви по-бързо или да я задушите в тенджера на котона, на много ниска температура с 3-4 супени лъжици вода под капак.

Намажете с масло и поръсете с натурално какао форма за кекс.
Загрейте фурната на 180°С.

Смесете за тиквеното тесто всички сухи съставки (без захарта) в една купа, разбъркайте.
Останалите продукти и захарта поставете в друга купа и пасирайте с пасатор. По същия начин пригответе и шоколадовото тесто. Поставяйте по една лъжица от тиквеното и редувайте с шоколадовото тесто във формата за кекс, до изчерпване на количествата
Печете в предварително загрята фурна за 40 минути.
За готовност, направете проверка с дървен шиш - трябва да е сух.

Охладете кекса и сервирайте.

Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

11.11.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.