Пухкав Шоколадово-Тиквен кекс
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
125 грама брашно Кекс София Мел
1 яйце XL
125 грама тиквено пюре
60 грама захар
50 грама растително масло
⅓ чаена лъжичка сода за хляб
1 пакет ванилова захар
½ чаена лъжичка смесена подправка (карамфил, канела, кардамон, дфинджифил, индийско орехче)
1 щипка сол
За шоколадовото тесто:
100 грама брашно Кекс София мел + 25 грама натурално какао
1 яйце XL
125 грама тиквено пюре
60 грама захар
50 грама растително масло
⅓ чаена лъжичка сода за хляб
1 пакет ванилова захар
Начин на приготвяне:
Тиквата можете да изпечете във фурна, като предварително обелите и нарежете на кубчета, за да се сготви по-бързо или да я задушите в тенджера на котона, на много ниска температура с 3-4 супени лъжици вода под капак.
Намажете с масло и поръсете с натурално какао форма за кекс.
Загрейте фурната на 180°С.
Смесете за тиквеното тесто всички сухи съставки (без захарта) в една купа, разбъркайте.
Останалите продукти и захарта поставете в друга купа и пасирайте с пасатор. По същия начин пригответе и шоколадовото тесто. Поставяйте по една лъжица от тиквеното и редувайте с шоколадовото тесто във формата за кекс, до изчерпване на количествата
Печете в предварително загрята фурна за 40 минути.
За готовност, направете проверка с дървен шиш - трябва да е сух.
Охладете кекса и сервирайте.
Кредит: Таня Донева - "Вкусното ми хоби със Страст и Любов"
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване