


Шоколадов сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
За тестото:
220 g брашно София Мел Класик
6 g бакплувер
1-2 g сол
100 ml прясно мляко
100 ml гореща вода
40 g какао на прах
120 g краве масло
170 g кристална захар
2 яйца
За глазурата:
100 g натурален шоколад
250 g заквасена сметана
40 g пудра захар
20 g какао на прах.
Начин на приготвяне:
1. Разтворете какаото в горещата вода, добавете хладкото мляко.
2. Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно и накрая шоколадовата смес.
3. Пресейте брашното със солта и го смесете с течните съставки.
4. Изсипете тестото в намазнена тава и печете с любов в предварително загрята фурна на 180 ˚С за 40-45 минути. Оставете сладкиша да изстине за 15 минути.
5. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Разбийте сметаната с пудра захар и какао, добавете шоколада и разбъркайте.
6. Намажете сладкиша с глазурата и декорирайте по желание.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
