Шоколадов сладкиш


Сладкиши

Необходими продукти:

За тестото:
220 g брашно София Мел Класик
6 g бакплувер
1-2 g  сол
100 ml прясно мляко
100 ml гореща вода
40 g какао на прах
120 g краве масло
170 g  кристална захар
2 яйца

За глазурата:
100 g натурален шоколад
250 g заквасена сметана
40 g пудра захар
20 g какао на прах.

Начин на приготвяне:

1.    Разтворете какаото в горещата вода, добавете хладкото мляко.
2.    Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно и накрая шоколадовата смес.
3.    Пресейте брашното със солта и го смесете с течните съставки.
4.    Изсипете тестото в намазнена тава и печете с любов в предварително загрята фурна на 180 ˚С за 40-45 минути. Оставете сладкиша да изстине за 15 минути.
5.    Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Разбийте сметаната с пудра захар и какао, добавете шоколада и разбъркайте.
6.    Намажете сладкиша с глазурата и декорирайте по желание.

 

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

12.03.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.