Шоколадов сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
За тестото:
220 g брашно София Мел Класик
6 g бакплувер
1-2 g  сол
100 ml прясно мляко
100 ml гореща вода
40 g какао на прах
120 g краве масло
170 g  кристална захар
2 яйца
За глазурата:
100 g натурален шоколад
250 g заквасена сметана
40 g пудра захар
20 g какао на прах.
Начин на приготвяне:
1.    Разтворете какаото в горещата вода, добавете хладкото мляко.
2.    Разбийте маслото със захарта, добавете яйцата едно по едно и накрая шоколадовата смес.
3.    Пресейте брашното със солта и го смесете с течните съставки.
4.    Изсипете тестото в намазнена тава и печете с любов в предварително загрята фурна на 180 ˚С за 40-45 минути. Оставете сладкиша да изстине за 15 минути.
5.    Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна. Разбийте сметаната с пудра захар и какао, добавете шоколада и разбъркайте.
6.    Намажете сладкиша с глазурата и декорирайте по желание.
                                                            Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване