Шоколадов сладкиш на крем-решетка Сладкиши

Необходими продукти:


За блата:
480 г брашно София Мел Класик
400 г захар
240 мл олио
240 мл вода
6 бр. яйца
80 г какао
2 бр. бакпулвер

За крема:
350 г фина извара
5 с.л пудра захар
1бр. яйце
1 пак. ванилов пудинг

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на блата като разбиете с миксер яйцата и захарта. Когато станат на крем, започнете да прибавяте постепенно водата и олиото. През това време пресейте в купа сухите съставки и започнете да ги прибавяте и тях, лъжичка по лъжичка.
Изсипете сместа в голяма тава, с правоъгълни размери около 25 х35 см. В отделна купа смесете плънката от извара, пудинг, яйце и пудра захар. Разбъркайте добре и прехвърлете в пош. С поша направете върху сместа, първо диагонали от едната страна на тавата, а после и от другата образувайки решетка. Поставете да се пече за около 30-40 минути на 180 градуса, като при печене, кафявата смес ще бухне, а другата ще потъне, създавайки този интересен ефект. Оставете сладкиша напълно да се охлади след изпичане. Може да го разрежете на квадрати или да го направете в двоен вариант, слепен с крем. Кремът може да бъде по желание - домашен или пък готов шоколадов пудинг крем, към който да прибавите бита сметна, след охлаждане. Между блатовете сложете 4-5 банана и разпределете от крема. Поставете блата с решетката отгоре.

Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.07.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.