Шоколадов сладкиш на крем-решетка

Необходими продукти


За блата:
480 г брашно София Мел Класик
400 г захар
240 мл олио
240 мл вода
6 бр. яйца
80 г какао
2 бр. бакпулвер

За крема:
350 г фина извара
5 с.л пудра захар
1бр. яйце
1 пак. ванилов пудинг

Започнете с приготвянето на блата като разбиете с миксер яйцата и захарта. Когато станат на крем, започнете да прибавяте постепенно водата и олиото. През това време пресейте в купа сухите съставки и започнете да ги прибавяте и тях, лъжичка по лъжичка.
Изсипете сместа в голяма тава, с правоъгълни размери около 25 х35 см. В отделна купа смесете плънката от извара, пудинг, яйце и пудра захар. Разбъркайте добре и прехвърлете в пош. С поша направете върху сместа, първо диагонали от едната страна на тавата, а после и от другата образувайки решетка. Поставете да се пече за около 30-40 минути на 180 градуса, като при печене, кафявата смес ще бухне, а другата ще потъне, създавайки този интересен ефект. Оставете сладкиша напълно да се охлади след изпичане. Може да го разрежете на квадрати или да го направете в двоен вариант, слепен с крем. Кремът може да бъде по желание - домашен или пък готов шоколадов пудинг крем, към който да прибавите бита сметна, след охлаждане. Между блатовете сложете 4-5 банана и разпределете от крема. Поставете блата с решетката отгоре.

Кредит: Люси Евтимова Lussi’s world of artcraft

публикувано на 01.08.2018 4 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти